فهرست مطالب

نشریه فناوری اطلاعات و ارتباطات انتظامی
پیاپی 8 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید نصیب الله دوستی مطلق صفحات 1-11

    امروزه رایانش ابری و ذخیره آنلاین اطلاعات که جایگزین استفاده از حافظه های سخت افزاری شده است در دنیا همه گیر شده چراکه انتقال و استفاده از اطلاعات توسط رایانش ابری کم هزینه تر، کابردی تر، ساده تر، سریع تر و همچنین در دسترس ترین نوع انتقال می باشد؛ لذا خطرات و تهدیدات سایبری نیز چندین برابر گذشته بوده و فناوری های حال حاضر و حتی پیشرفته ترین رایانه ها و رمزنگاری های کلاسیک توان مقابله با تهدیدات سایبری در این حجم از انتقال و استفاده از اطلاعات را ندارند. از طرفی محاسبات کوانتومی یکی از پیشرفته ترین نوع انتقال اطلاعات در آینده است که نیازمند وجود و ارایه توسط کامپیوترهای کوانتومی می باشد و در آینده تنها راه هوشمندسازی و تامین امنیت سایبری خواهد شد. محاسبات کوانتومی بر ایجاد رایانه های بسیار سریع با استفاده از مفاهیم فیزیک کوانتومی متمرکز است ، و محاسبات ابری این اجازه را می دهد تا این قدرت محاسباتی به عنوان یک سرویس ارایه شود. محاسبات کوانتومی مبتنی بر ابر دسترسی مستقیم به شبیه سازها و پردازنده های کوانتومی را فراهم می کند و این امر می تواند باعث انقلابی بزرگ در هوشمندسازی شود. با ظهور رایانه های کوانتومی امنیت سیستم های رمزنگاری امروزی به خطر می افتد، زیرا بسیاری از رمزنگاری های امروزی بر اساس سختی محاسبه عوامل اول اعداد کار می کنند و الگوریتم کوانتومی شور می تواند این رمزنگاری ها را بشکند. هم چنین الگوریتم کوانتومی گرور می تواند دستیابی به رمزهای عبور را برای ما تسهیل کند.

    کلیدواژگان: هوشمندسازی، محاسبات کوانتومی، محاسبات کوانتومی ابری، الگوریتم های کوانتومی، شبیه سازی کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی
  • رضا ابراهیم پوریان، مهدی فرتاش، جواد اکبری ترکستانی صفحات 13-23

    در این مقاله یک مدل هوشمند مصنوعی برای زمان بندی وظایف (Task scheduling) به صورت آگاه از انرژی (Energy-aware) بر پایه اتوماتای یادگیر (Learning automata) در کاربردهای رایانش مه (Fog Computing) ارایه شده است. رایانش مه یک لایه محاسباتی توزیع شده است که به عنوان یک لایه میانی بین ابر و اینترنت اشیا به منظور ارتقاء کیفیت خدمات عمل می کند.  یکی ازمهمترین فاکتورها در مصرف انرژی مربوط به زمان بندی وظایف است. در این مقاله موضوع زمان بندی وظایف در محیط مه به منظور کاهش مصرف انرژی، زمان اتمام کار(Makespan) و هزینه با استفاده از اتوماتای یادگیر بررسی شده است. سپس برای اولین بار یک شبکه عصبی به عنوان مدل هوش مصنوعی بر اساس اتوماتای یادگیر برنامه ریزی وظایف در محیط مه ارایه شده است. مدل شبکه عصبی ارایه شده توانایی پیش بینی ارتباط بین پارامترهای زمان اتمام کار، انرژی و هزینه را بر اساس تعداد ماشین های مجازی دارد. نتایج مدل هوش مصنوعی ارایه شده نشان می دهد که تمام پارامترهای مذکور با کمتر از یک درصد پیش بینی شده اند. همچنین در مدل ارایه شده خطای آموزش و آزمون برای پارامتر زمان اتمام کار به ترتیب 0.02 و 0.04 بدست آمد، برای پارامتر انرژی به ترتیب 0.16 و 0.84 بدست آمد و برای پارامتر هزینه به ترتیب 0.02 و 0.19 بدست آمد.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، هزینه، انرژی، شبکه عصبی، زمان اتمام کار، اتوماتای یادگیر
  • بهزاد لک، سعید بختیاری، سید مصطفی رضوانی صفحات 25-39

    فنآوری ویپ مزایای قابل توجهی برای مشتریان و ارایه دهندگان خدمات ارتباطی مانند صرفه جویی در هزینه، خدمات رسانه ای خوب، قابلیت انتقال تلفن و خدمات، تحرک و ادغام با سایر برنامه ها را فراهم می آورد. با این وجود، راه اندازی فناوری ویپ با چالش های بسیاری مواجه است؛ مانند پیچیدگی معماری، مسایل مربوط به قابلیت همکاری، مسایل مربوط به کیفیت خدمات و چالش های امنیتی.در این بین، خطرات امنیتی بیشترین نگرانی را با خود به همراه دارند.این تحقیق یک الگوریتم برای بهبود امنیت مکالمات رمزنگاری شده مبتنی بر ویپ پیشنهاد می دهد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و به روش شبیه سازی اجرا شده است. ابزار مورد استفاده شبیه ساز NS2 و نسخه NS2.35 می باشد که تحت لینوکس و کد متن باز می باشد. راهکار پیشنهادی رمزنگاری AES-GCM می باشد که با AES-CTR در پارامترهای مختلف شبکه با دو فاکتور زمان و اندازه بسته مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد، نرخ تحویل بسته در AES-GCM بیشتر از مد عملیاتی AES-CTR می باشد که این امر دلیل برتری AES-GCM در ارایه کیفیت سرویس می باشد و همچنین زمان رمزگذاری، رمزگشایی، میزان مصرف انرژی و نرخ از دست رفتن بسته در رمزگذاری به مراتب کمتر از مدعملیاتی می باشد. در مقایسه ای دیگر میزان زمان مصرفی برای ارسال بسته و میزان تاخیر انتقال بسته در مد عملیاتی پیشنهادی به مراتب کمتر است. لذا میزان زمان و تاخیر کمتری در مد پیشنهادی نسبت به AES-CTR وجود دارد.

    کلیدواژگان: ویپ، شبکه تلفن سنتی، امنیت، پروتکل های امنیتی
  • هومان علاییان، سید محمدرضا موسوی میرکلایی، بهنام درستکار یاقوتی، احمد دولتخواه صفحات 41-53

    اطلاع از موقعیت و مکان تجهیزات، خودروها و نیروها در راستای هوشمندسازی پلیس برای اجرای دقیق ماموریت ها یک الزام بوده و در این راستا سامانه ناوبری اینرسی دارای دقت و کارآیی بالایی می باشد. سامانه ناوبری اینرسی (INS) یک نوع سامانه مستقل است که در هر نوع شرایط آب‏وهوایی کار کرده و می‏تواند اطلاعات جهت‏یابی پیوسته‏ای از مکان، سرعت و حالت را بدون اینکه تحت تاثیر محیط واقع شود، فراهم کند. اما به دلیل خطاهای ناشی از حسگرهای ژیروسکوپ و شتاب‏سنج، دقت عملکرد حسگر INS، با گذشت زمان کاهش می‏یابد. بنابراین، مشکل اصلی در استفاده از INS برای سامانه‏های ناوبری، خطاهای نامحدودی است که در طول زمان اتفاق می‏افتد. لذا، برای دستیابی به خروجی‏های مطلوب، حذف نویز به خوبی باید در آن صورت پذیرد. در این مقاله، با توجه به نوع حسگر آن‏ها، روشی مناسب برای حذف نویز مطابق با شرایط آن حسگر انتخاب شده است. روش انتخابی، روش حذف نویز موجک مبتنی بر طرح لیفتینگ می‏باشد. لازم به ذکر است که این روش بلادرنگ بوده و نیاز به تهیه داده‏های دریافتی به صورت بلوکی نمی‏باشد. در این مقاله از لیفتینگ‏های چندسطحی و همچنین با ترکیب خروجی‏ این لیفتینگ‏ها جهت بهینه‏سازی دقت سامانه، از الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. برای مشاهده عملکرد روش، از دو نوع داده‏های پویا و ایستان استفاده شده است که نتایج خروجی، مبین کارآیی روش پیشنهادی در حذف مناسب نویز با قابلیت اطمینان بالا و سرعت زیاد می باشد.

    کلیدواژگان: سامانه ناوبری اینرسی (INS)، تبدیل موجک، طرح لیفتینگ، الگوریتم ژنتیک، انحراف از معیار آلن، سامانه هوشمند
  • علیرضا جزینی صفحات 55-66

    امروزه توجه به مدیریت ریسک و رفع موانع آن ازجمله شاخص های موثر بر رقابت پذیری است و فناوری باعث افزایش مقبولیت پلیس می شود وهوشمندسازی،توانمندی پلیس را برای افزایش ایمنی خودرو ارتقاء داده و خودرو می تواند همگام با جامعه مدرن تکامل پیدا کندو پیشرفت های فناورانه در اتومبیل به صورت بالقوه سبب کاهش آسیب های فیزیکی می گردد هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدیریت ریسک سازمانی بر مزیت رقابتی با نقش میانجی فناوری اطلاعات می باشد.تحقیق حاضر توصیفی با روش پیمایشی و از منظر هدف کاربردی و غیرآزمایشی است.جامعه آماری این تحقیق مدیران و کارشناسان شرکت ایران خودرو برابر با 450 نفر تعیین و با نمونه گیری تصادفی ساده با توجه به فرمول کوکران تعداد نمونه ی 212 نفر انتخاب و با گردآوری پرسشنامه ها اقدام به تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری و نرم افزار آموس و آزمون سوبل برای نقش متغیرهای میانجی گردید.بیشترین ضریب تاثیر در ارتباط با مولفه پیگیری با 49/0  و کمترین مرتبط با مولفه شناسایی با ضریب 28/0 بر مزیت رقابتی با نقش میانجی فناوری اطلاعات به دست آمدند. کلیه فرضیات تحقیق در راستای تاثیر  مدیریت ریسک سازمانی در مولفه های شناسایی،  تحلیل، برنامه ریزی، پیگیری و کنترل  بر مزیت رقابتی با نقش میانجی فناوری اطلاعات مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک سازمانی، مزیت رقابتی، فناوری اطلاعات، شرکت ایران خودرو
  • محمدمهدی شعبانی، سید مهدی رفعتی اصل، شهلا سهرابی صفحات 67-84

    در عصر اطلاعات، دانش مهم ترین عامل کسب موفقیت برای یک فرد و یک سازمان است. از سوی دیگر، برخلاف سازمان های قدیمی، سازمان های دانش بنیان و هوشمند فناور محور دارای فناوری پیشرفته بوده و ، مدیریت و بهره برداری از دانش و اطلاعات، به منظور بهبود کارآیی، خدمات بهتر به مشتریان و پیگیری تغییرات مداوم هستند. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران خبره، کارشناسان ارشد و کاربران عملیاتی مستقر در سازمان هوشمند فناور محوربه تعداد 587 نفر بودند. با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای 230 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده است، بوده است که شامل 6 عامل ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، زیرساخت فناوری اطلاعات، منابع انسانی، جنبه راهبردی و رهبری جنبه آموزش و بازآموزی می باشد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه مورد تایید متخصصان قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 82/0 تایید گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t و تحلیل عاملی و آزمون فریدمن) انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد فرهنگ سازمانی با رتبه میانگین 16.26 رتبه اول، ساختار سازمانی با رتبه میانگین 13 رتبه دوم، منابع انسانی با رتبه میانگین 12.11 رتبه سوم، زیرساخت فناوری اطلاعات با رتبه میانگین 63.11 رتبه چهارم، آموزش و بازآموزی با رتبه میانگین 10.98 رتبه پنجم و جنبه راهبردی و رهبری با رتبه میانگین 9.48 در رتبه ششم قرار دارد. همچنین همه عوامل در وضع موجود کمتر از میانگین جامعه بوده اند و در وضع مطلوب باید بیش از میانگین جامعه باشند

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سازمان هوشمند، فناور محور
  • ندا عطاران صفحات 85-93

    هدف مقاله جاری طراحی و ساخت مواد آنتن های مطلوب RFID جهت موقعیت یابی است. از انجایی که شکل و اندازه آنتن بهره گیری از آن را محدود می کند، طراحی و ساخت مواد انعطاف پذیر با قابلیت جذب و تششع مناسب مخصوصا در طراحی سه بعدی آنتن مطلوب پژوهش جاری است. در این امتداد، بهره گیری از نانو ذرات نقره در طراحی مواد یاد شده، مطالعه و ویژگی های ماده حاصل بنا به نتایج آزمایشگاهی ارزیابی و ارایه شده است. بر اساس ارزیابی نتایج آزمایشگاهی اندازه و مورفولوژی نانوذرات نقره در جوهر رسانا مبتنی بر تصویربرداری و نمودارهیستوگرام حدود 7 نانومتر و به صورت کروی گزارش می شود. با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر جذبی، طیف جذب نور فرابنفش جوهر ساخته شده، در طول موج nm 410 به دست آمده است که این امر نشان دهنده حضور نانوذرات نقره است. همچنین، هدایت الکتریکی متوسط اندازه گیری شده برابر با s/m 107 ×4.400 است.

    کلیدواژگان: آنتن، فناوری شناسایی فرکانس رادیویی، جوهر رسانا، نانو ذرات نقره، موقعیت یابی
  • مرتضی خواجوی، شروین امیری، محسن شکیبا صفحات 95-102

    در این مقاله طرح جدیدی از فیلتر میان گذر دوبانده ریزنوار با ترکیبی از تشدیدگرهای امپدانس پله ای (SIR)، استاب های موازی و پورت های ورودی و خروجی نامتقارن در طرفین ساختار ارایه شده است. در این طرح تشدیدگر امپدانس پله ای، نقش یک فیلتر پایه برای رسیدن به مشخصه های فرکانسی مطلوب در باند عبور را ایفا می نماید. بکارگیری استابهای موازی در طرفین ساختار پایه منجر به بهبود مشخصه های پاسخ فرکانسی فیلتر شده است. در نهایت با نامتقارن کردن محل قرار گرفتن پورت های ورودی و خروجی در طرفین، به پاسخ فرکانسی با جداسازی مناسب بین دو باند عبور (جداسازی بین دو باند عبور بیشتر از 50dB می باشد) می رسیم. تحلیل مداری بخش به بخش طرح شده بیانگر رفتار مناسب آن بعنوان یک فیلتر دو بانده است. در ادامه و بر اساس روش ارایه شده یک فیلتر دوبانده پیشنهادی با فرکانس های مرکزی GHz 7/4 و GHz16/7 و پهنای باند MHz 87 در هر دو باند عبور طراحی می شود. نتایج تحلیل فیلتر مذکور بیانگر تلفات بازگشتی dB21- و dB31/24- و تلفات عبوری dB 92/0- و dB45/0- در دو باند عبور است. فیلتر طراحی شده ساخته شده و مشخصه های آن اندازه گیری و با نتایج تحلیل انجام شده مقایسه شده است که بیانگر انطباق مناسب نتایج و موید طرح جدید ارایه شده است. در نهایت نشان داده ایم که با تغییر ابعاد شاخه میانی میتوان فیلتری با فرکانس های مرکزی دلخواه بدست آورد. ابعاد فشرده، دو بانده بودن و جداسازی مناسب بین دو باند عبور فیلتر از جمله خصوصیات طرح ارایه شده محسوب می شود.

    کلیدواژگان: فیلتر میان گذر دو بانده، تشدیدگرهای امپدانس پله ای(SIR)، استابهای موازی، طراحی نامتقارن
  • گلشن محمدپور، سلمان کریمی، علی میر صفحات 103-109

    در این مقاله طراحی جدیدی از تزویجگر رت-ریس همراه با قابلیت حذف هارمونیک های ناخواسته و کاهش ابعاد پیشنهاد شده است. این تزویجگر با ‏استفاده از عناصر فشرده سلف و خازن که به صورت موازی باهم بکار رفته اند طراحی شده است. تزویجگر پیشنهادی در فرکانس مرکزی ‏800 مگاهرتز طراحی شده ‏‏که دارای ابعاد بسیار کوچک 3/46 میلیمتر در 15/23 میلیمتر معادل 0.17λ ×0.08λ  است که در مقایسه با تزویجگر رت-ریس متداول در فرکانس ‏800 مگاهرتز حدود 63% ابعاد مدار را کاهش داده است. تزویجگر طراحی شده قابلیت حذف هارمونیک های دوم الی چهارم را با سطح تضعیف مناسب دارد بدین ترتیب که تزویجگر پیشنهادی هارمونیک ‏های دوم، سوم و چهارم را به ترتیب با تضعیف های 21 دسیبل، ‏‎38 ‏دسیبل ‏و 20 ‎دسیبل‎ ‎حذف می کند و پهنای باند تضعیف بسیار مناسبی در بازه وسیع فرکانسی 6/1 گیگاهرتز تا 3/3 گیگاهرتز با سطح تضعیف بیش از‎‏ 20‏‎ دسیبل ارایه می دهد. در تزویجگر طراحی شده، تلفات عبوری در ‏دو مسیر عبوری کمتر از ‏1/0 دسیبل در فرکانس کاری است. همچنین تلفات برگشتی و جداسازی نیز در فرکانس کاری بیش از‏ 40 دسیبل می باشند که نشان از عملکرد فوق العاده تزویجگر طراحی شده است.

    کلیدواژگان: تزویجگر، عناصر فشرده، کاهش ابعاد، خطوط ریزنوار، حذف هارمونیک های ناخواسته
  • سجاد احمدی، سبحان روشنی، سعید روشنی صفحات 111-119

    در این مقاله یک تقویت کننده توان کلاس E/F5 با فرکانس کاری 1MHz طراحی و آنالیز شده است. در ساختار تقویت کننده از یک خازن موازی با بار در خروجی تقویت کننده استفاده شده که این تکنیک کمک فراوانی به بهبود عملکرد تقویت کننده کرده است. از جمله می توان به افزایش ولتاژ خروجی، فرکانس کاری بالاتر و کاهش ولتاژ سوییچ اشاره کرد. در این تقویت کننده از ترانزیستور IRF510 به عنوان سوییچ ، و از مدل داخلی نرم افزار Pspice برای شبیه سازی استفاده شده است. مدار طراحی شده به صورت تیوری آنالیز شده است که نتایج شبیه سازی حاصله، تحلیل ریاضی را تایید می کند. در تقویت کننده پیشنهادی شرایط ZVS (ولتاژ صفر در لحظه ی سوییچ زنی) و ZDS (مشتق ولتاژ صفر در لحظه ی سوییچ زنی) کاملا رعایت شده است. نتایج نشان می دهند که مقدار پارامترهای توان خروجی 30 W و راندمان مدار 92.8% برای تقویت کننده پیشنهادی بدست آمده و نسبت ولتاژ سوییچ به ولتاژ DC مقدار 2.8 بهبود یافته است. مدار طراحی شده با توجه به راندمان و مشخصات بهینه می تواند در معکوس کننده های منابع ولتاژ در خودروهای نظامی به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: تقویت کننده توان، کلاس E، F5، راندمان، فرکانس رادیوئی، خازن بار
|
  • Nasibollah Doustimotlagh Pages 1-11

    Cloud computing and online storage of information is realized as an excellent replacement for hardware memory mostly because it is the transfer and use of information by cloud computing are less expensive, more practical, simpler, faster, and more accessible. However, some issues should be taken care of. One of these issues is cyber threats which are much greater than what we had in the past. The current technologies and even the most advanced computers and classical cryptography are not able to deal with cyber threats in this volume of information transfer and use. On the other hand, there is quantum computing which is the most advanced type of data transmission we know. It relies on the existence and presentation of quantum computers and will be the only way to smarten and provide cyber security in the future. Quantum computing focuses on building very fast computers using the concepts of quantum physics, and cloud computing allow this computing power to be provided as a service. Cloud-based quantum computing provides direct access to quantum simulators and processors, and this could revolutionize intelligence. With the advent of quantum computers, the security of today's cryptographic systems is compromised, since many of today's cryptocurrencies are based on the difficulty of calculating the prime factors of numbers, and the Shor’s quantum algorithm can break these cryptographies. Grover's quantum algorithm can also make it easier for us to access passwords. In this article, we first briefly discuss the basics and concepts related to quantum cloud computing.

    Keywords: Smartening, quantum computing, quantum cloud computing, quantum algorithm, quantum simulating, quantum cryptography
  • reza ebrahim pourian, mehdi fartash, javad akbari torkestani Pages 13-23

    In this paper, an artificial intelligence model for energy-aware task scheduling is based on learning automata in Fog Computing applications. fog computing is a distributed computing layer that acts as an intermediate layer between the cloud and the Internet of Things to improve the quality of services. One of the most important factors in energy consumption is related to task scheduling. This paper examines the timing of tasks in a fog environment to reduce energy consumption, makespan, and cost using learning automata. Then, for the first time, a neural network is introduced as a model of artificial intelligence based on learning automata in fog. The proposed neural network model has the ability to predict the relationship between the parameters of completion time, energy, and cost based on the number of virtual machines. The results of the proposed artificial intelligence model show that all the mentioned parameters are predicted with less than one percent accuracy.

    Keywords: artificial intelligence, Cost, energy, neural network, Makespan, learning automata
  • behzad lak, saeid bakhtiari, seid mostafa rezvani Pages 25-39

    VOIP technology provides significant benefits for customers and communication service providers such as cost savings, good media services, telephone and service portability, mobility and integration with other applications. However, there are many challenges in working with VOIP technology; Such as architectural complexity, interoperability issues, service quality issues, and security challenges. Among these issues, security risks are the most important. This study provide an algorithm to improve the security of encrypted conversations based on VOIP. In this our simulation, we use the NS2 emulator with the version 2.35NS that it is under Linux. The proposed method is AES-GCM encryption, which is compared with AES-CTR in different network parameters with two factors of time and packet size. The obtained results show that the package delivery rate in AES-GCM is higher than the operating mode of AES-CTR, which is the reason for the superiority of AES-GCM in providing service quality, furthermore in this method, encryption time, decryption, power consumption, and packet loss rate in encryption are far less than operational. In another comparison, the required time to sending the package and the delay rate in transfer of package in the proposed mode of operation is far less. Therefore, in the proposed method the low rate of time and delay are required in comparison with the AES-CTR method.

    Keywords: Voice over IP(VOIP), Public Switched Telephone Network (PSTN), Security, security protocols
  • H .Alaeiyan, MohammadReza Mosavi, behnam dorostkar yaghouti, Ahmad Dolatkhah Pages 41-53

    Due to the increasing use of Inertial Navigation Systems (INSs) in various fields, increasing the accuracy and efficiency of this system is significant. INS is a standalone system that works in any weather conditions and can provide continuous navigation information of position, velocity, and attitude without affecting the environment. However, due to errors in gyroscope and accelerometer sensors, the accuracy of INS sensor performance decreases over time. Therefore, the main problem in using INS for navigation systems is the unlimited errors that occur over time. In other words, over time, its performance suffers from errors that are increasing rapidly. Therefore, to achieve the desired outputs, noise removal must be performed. In this paper, according to the types of sensors, the best noise removal method has been presented. The wavelet noise removal based on the lifting scheme is utilized for de-noising. The lifting method is real-time and does not require blocking the received data. Also, we have leveraged some multi-level liftings. Further, we propose an optimization method based on the genetic algorithm to increase accuracy by combining the results of multi-level liftings. For evaluation, two types of dynamic and static data have been used. The achieved results have clarified the effectiveness of our proposed method. Therefore, a suitable method for good, reliable, and fast noise removal is presented.

    Keywords: Inertial Navigation System, Wavelet Transform, Lifting Scheme, genetic algorithm, Allan Standard Deviation
  • alireza jazini Pages 55-66

    Today, paying attention to risk management and removing its barriers is one of the effective indicators on productivity and competitiveness. The purpose of this study is to investigate the effect of organizational risk management on competitive advantage with the mediating role of information technology.The present study is a descriptive research using survey method and from the perspective of research objective, is an applied and non-experimental research. Statistical population of this study is Iran Khodro Company managers and experts that is estimated about 450 people and using simple random sampling method and according to Cochran's formula, the sample size is 212 people. The data were collected through questionnaires, and were analyzed using structural equation modeling method and Amos software and also Sobel test for examining the mediators.The highest impact factor was associated to the follow-up component equal to 0.49 and the lowest one was associated to the identification component equal to 0.28 on the competitive advantage with the mediating role of information technology in Iran Khodro Company. All research hypotheses in line with the impact of organizational risk management including the components of identification, analysis, planning, Follow-up and control on the competitive advantage with the mediating role of information technology in Iran Khodro Company were accepted.

    Keywords: Organizational Risk Management, competitive advantage, Information Technology, Iran Khodro Company
  • MohammadMahdi Shabani, seyed mahdi rafati asl, shahla sohrabi Pages 67-84

    In the information age, knowledge is the most important factor for success for an individual and an organization. On the other hand, unlike the old organizations, knowledge-based and intelligent technology-based organizations have advanced technology and manage and utilize knowledge and information in order to improve efficiency, better customer service and follow up on constant changes. The statistical population of this study included 587 managers, senior experts and operational users based in the technology-oriented intelligent organization. By multi-stage random sampling method, 230 people were selected as the sample size.The data collection tool was a researcher-made questionnaire, which includes 6 factors: organizational structure, organizational culture, information technology infrastructure, human resources, strategic aspect and leadership aspect of education and retraining. The face and content validity of the questionnaire were confirmed by experts.The reliability of the questionnaires was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient of 0.82. Data analysis was performed at two levels of descriptive and inferential statistics (t-test and factor analysis and Friedman test). The results showed that organizational culture with an average rank of 16.26 first rank, organizational structure with an average rank of 13 second rank, human resources with an average rank of 12.11 third rank, information technology infrastructure with an average rank of 63.11 fourth rank, education and retraining with an average rank of 10.98 rank Fifth and the strategic and leadership aspect with an average rank of 9.48 is in sixth place.

    Keywords: knowledge management, Success, smart, technology-driven
  • Neda Attaran Pages 85-93

    The purpose of this article is to design and manufacture the desired RFID antenna materials to positioning. Since the shape and size of the antenna limit its use, the design and manufacture of flexible materials with the ability to absorb and radiate properly, especially in the three-dimensional design of the desired antenna is the current article. In this regard, the use of silver nanoparticles in the design of the mentioned materials has been studied and the properties of the resulting material have been evaluated and presented based on laboratory results. The size and morphology of silver nanoparticles in conductive ink, based on electron microscopy and histogram curve, is about 7 nm and is spherical. Using an absorption spectrophotometer, the ultraviolet light absorption spectrum of the ink is obtained at a wavelength of 410 nm, which indicates the presence of silver nanoparticles. Also, the average measured electrical conductivity is 4.400×107 s/m.

    Keywords: Antenna, radio frequency identification technology, conductive ink, Positioning
  • Morteza Khajavi, shervin amiri, mohsen shakiba Pages 95-102

    This paper introduces a novel microstrip dual-band bandpass filter that combines a stepped impedance resonator (SIR), parallel stubs and asymmetric input and output ports on both sides. This configuration can lead to desired frequency characteristics like central frequency and required band passes. The required bandwidths will be optimized by stepped impedance resonator and the return and the insertion losses by the parallel stubs on both sides of the structure. Finally, we obtained a suitable isolated frequency response between the two passes bands by making asymmetric the location of the input/output port on the sides. For design and manufacturing a dual-band filter with 4.7 GHz and 7.16 GHz frequencies with the same 87 MHz bandwidth in each band, a suitable structure is proposed and used. The circuit analysis of the filter is performed section by section, to better examine results. The simulation and test results of the proposed structure indicate a 0.92 and 0.45dB insertion loss and 21 & 24.31 dB return losses in the two bands. In the following, we show by changing the dimensions of the middle stubs, the central frequency and bandwidth of the filter can be tuned. The main features of this filter are compact size, dual bands, and proper passing bands isolation.

    Keywords: microstrip, dual-band, bandpass filter, parallel stubs, asymmetric design
  • Golshan Mohamadpour, Salman Karimi, Ali Mir Pages 103-109

    In the coupler design, there are some important parameters, including size reduction, harmonic suppression and insertion loss, which affect the quality of the final product. Thus improving each of these parameters contributes to a more efficient design. In this paper a novel Rat-race coupler with size reduction and harmonics suppression is designed. In the proposed coupler structure, parallel capacitor and indicator are used. The proposed device correctly works at 800 MHz and occupied small size of 46.3mm×23.15mm (0.17λ ×0.08λ), which shows more than 63% size reduction compared to the conventional coupler. The proposed coupler not only reduce the circuit size but also suppresses 2nd, 3rd and 4th harmonics with 21dB, 38 dB and 20 dB attenuation levels, respectively. The proposed coupler provides wide rejection band from 1.6 GHz to 3.3 GHz with more than 20 dB attenuation level. The insertion loss parameter is less than 0.1 dB and more than 40 dB return loss and isolation are obtained at operating frequency, which show superior performance of the proposed Rat-race coupler.

    Keywords: Coupler, lumped components, size reduction, microstrip lines, unwanted harmonic suppression
  • Sajad Ahmadi, Sobhan Roshani, Saeed Roshani Pages 111-119

    In this paper, a class E/F5 amplifier is designed and analyzed at 1 MHz frequency. A new technique is presented in the proposed circuit, in which a load capacitor is placed in the output circuit of the amplifier. The proposed technique has improved the performances of the proposed circuit, such as higher maximum frequency and lower switch voltage. In the designed circuit, the IRF510 transistor is used as the switch and the circuit is simulated using PSpice software. The proposed circuit is analyzed considering ZVS (zero voltage switching) and ZDS (zero derivative switching) conditions, which the simulations result has confirmed the analyzed results. The results show efficiency of 92.8%, output power of 30W, and normalized voltage of 2.8 which shows good improvement, compared to the other amplifiers. The proposed amplifier with such superior results can be considered as a good candidate for the inverter applications in the military vehicles.

    Keywords: class E, F5 amplifier, Radio Frequency, efficiency, load capacitor